keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Taipparitreenausta

Meillä on nyt taipparitreenit pyörähtänyt käyntiin tehokkaasti. Hemmo on toiminut hyvänä motivoijana Hipille ja näyttää toimivan hyvin, kun Hippi saa ennen omaa vuoroaan seurata Hemmon työskentelyä. Hippi ei kuumu siitä, vaan tuntuu, että saa sopivasti lisävirettä omaan työskentelyyn. Hakuruudun alkeita ollaan alettu tekemään Hipin kanssa ja muutenkin nyt yritetty vahvistaa nenän käyttöä. Hippi on hyvä markkeeraamaan ja ollaankin ehkä vähän liikaa keskitytty pelkkiin markkeerauksiin. Mutta eipä nyt talvella kauheasti muuta ole voinut tehdä.

Nyt ollaan kahtena päivänä tehty hakuruutua pojille. Hemmo selviytyy hakuruudusta vanhan konkarin elein ja hyvä niin :) Näyttää myös nauttivan työskentelystä kovasti. Hippi lähtee hakuruutuun innolla, mutta ensimmäisen palautuksen jälkeen on vielä vähän hakusessa, että mitäs nyt. Pienellä johdattelulla lähtee kyllä uudestaan, mutta selvästi on vielä vähän hämillään, että mitä häneltä halutaan.

Eilen treenattiin ensimmäistä kertaa viimekesäisen taippariporukkamme kanssa. Oli mukavaa nähdä miten hyvin koirat työskentelivät. Talven tauko on ilmeisesti tehnyt hyvää monelle. Tänään oltiin kultsujen kanssa ulkoilemassa ja tehtiin hakuruutua, varista noudettiin ja vielä kanijälkeäkin. Meidän pojille en näyttänyt nyt ollenkaan varista, kun ollaan sillä treenattu viime aikoina niin usein. Tekokanijäljestä Hippi selviytyi mallikkaasti.

Kati otti vielä hienoja kuvia tämän päivän treeniporukasta. Kiitos Katille kuvista!

 © Kati Kivilahti

Vasemmalta oikealle:
Peppi, Tinja, Lotta, Hemmo ja Hippi :)
  © Kati Kivilahti
 © Kati Kivilahti

Ei kommentteja: