sunnuntai 21. elokuuta 2011

Lintumetsällä

Olimme viikonloppuna mökkeilemässä ja lauantaina kävimme tietenkin lintumetsällä. Hemmo oli mukanamme ja olimme toiveikkaita, että Hemmo saataisiin noutamaan lintuja, mutta ei se mennyt ihan niin. Hemmo vähän arasteli lintuja, eikä uskaltanut ottaa suuhun. Oli kuitenkin kiinnostunut linnuista. Veteen meneminen ei ole ongelma, mutta tuo riista on nyt koitunut meidän haasteeksemme. Lokkia Hemmo on kyllä noutanut vedestä, mutta tietenkin vielä lämmin riista voi olla koiralle ihan eri asia. No, mutta ei nyt kuitenkaan heitetä vielä hanskoja tiskiin, vaan saatiinpa harjotuslinnuksi pieni tavi, joten jospa sillä nyt harjoteltais ja totuteltais. 
 Itseasiassa mökille päin kävellessämme, enoni pääsi ampumaan linnun niin, että Hemmo näki sen suoraan lentävän itsestään poispäin. Tämän linnun Hemmo etsi kaislikosta ja ottikin jo suuhun. Hemmo kyllä etsi kaikki linnut ja on kiinnostunut, mutta suuhun ei vielä ottanut kuin tuon viimeisen linnun.
Metsästysreissulla näimme myös ihania lampaita kävellessämme lammasaitauksen läpi. Liekkö luulivat Hemmoa lajitoveriksi, kun siitä niin kiinnostuivat, että melkein vierelle tulivat ;)



 Hipille ei linnun pitäminen tuottanut päänvaivaa, vaan saman tien empimättä nappasi suuhunsa. Tämä taito kun saataisiin säilytettyä! Aivan samoin teki Hemmokin pienenä, että otti linnun heti suuhunsa, mutta miten me nyt löydettäisiin tämä into uudestaan? Toivotaan, että se jostain saadaan putkahtamaan.

Ei kommentteja: